Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau
TrustPilot 9.0!

Reas Reizen is al 3x verkozen
tot beste reisbureau van Nederland

ANVR en SGR
 

Reas Reizen is aangesloten bij ANVR en SGR. U heeft vast wel eens van deze twee organisaties gehoord. Maar weet u ook waarom het zo belangrijk is om met deze zekerheden te boeken? 
 

ANVR
Reas Reizen is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de manier waarop u boekt. Aangesloten partijen maken bovendien in overleg met Consumentenbond en de Sociaal Economische Raad (SER) afspraken waaraan alle deelnemers zich dienen te houden. 
 

Deze ANVR-voorwaarden gelden dus voor reisbureaus, reisorganisatoren (de zogenaamde touroperators) en ook voor u als consument. Omdat de Consumentenbond en de Sociaal Economische Raad (SER) bij het opstellen van de voorwaarden betrokken zijn, zijn dit heel redelijke voorwaarden voor alle partijen en dus ook voor u als consument. De voorwaarden zijn niet altijd in uw voordeel, maar zijn wel altijd redelijk. Daarvoor hebben Consumentenbond en SER gezorgd. 
 

De ANVR-voorwaarden die gelden als u via Reas Reizen een reis boekt van een ANVR touroperator, worden de  ANVR Reisvoorwaarden genoemd. 
 

De voorwaarden die van toepassing zijn als u via Reas Reizen een reis boekt van een touroperator die niet bij de ANVR is aangesloten, zijn de zogenaamde ANVR Boekingsvoorwaarden. In dit laatste geval heeft de ANVR slechts toezicht op Reas Reizen als reisbureau en niet op de betreffende touroperator. In dit geval moet Reas Reizen als reisbureau de ANVR boekingsvoorwaarden hanteren die weer mede bepaald zijn door SER en Consumentenbond. Als de touroperator niet bij de ANVR is aangesloten heeft de ANVR dus geen toezicht op de voorwaarden van de touroperator. 
 

Tip:op de website van de ANVR kunt u eenvoudig controleren of een touroperator bij de ANVR is aangesloten! Meer informatie kunt u vinden op de  website van de ANVR. 
 

SGR 
Via Reas Reizen kunt u pakketreizen, samengestelde reizen en losse vliegtickets boeken. Pakketreizen die u via Reas Reizen boekt vallen onder de garantieregeling van de SGR, omdat Tjingo is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De SGR staat daarom garant voor uw vooruitbetaalde reisgelden. 
 

Dat wil zeggen dat u er verzekerd van bent dat uw vakantie gewoon doorgaat of u uw vooruitbetaalde reisgeld volledig terugkrijgt als de touroperator waar u uw vakantie heeft geboekt (of Reas Reizen zelf) onverhoopt failliet gaat. Indien de touroperator failliet gaat terwijl u op de vakantiebestemming bent, zorgt de SGR ervoor dat uw terugreis niet in gevaar komt. 
 

U kunt natuurlijk ook via Reas Reizen een reis boeken bij een touroperator die zelf niet bij de SGR is aangesloten. Deze situatie doet zich voor bij enkele Duitse touroperators en bij enkele Turkije specialisten. U geniet in dit geval nog steeds van de bescherming van de SGR. Immers, Tjingo is aangesloten bij de SGR en alleen dat is een voorwaarde voor uw bescherming. 
 

Maar ook Reas Reizen zou in theorie failliet kunnen gaan. Als Reas Reizen zou omvallen, dan bent u ook beschermd, zij het door de Wet en niet door SGR. De wet (BW art.7:500) zegt namelijk dat uw betaling aan het reisbureau (Reas Reizen dus) bevrijdend is voor uw verplichting richting de touroperator. Gelden die Reas Reizen al wel van u heeft ontvangen, maar nog niet heeft afgedragen aan de touroperator hoeft u daarom NIET dubbel te betalen. 
 

Om die reden is ook het enkele faillissement van een reisbureau dan ook geen geldige reden voor de touroperator om uw vakantie te annuleren. Let op: het geld dat u nog niet aan het reisbureau betaald heeft, moet u wel direct aan de touroperator betalen. 
 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de  website van SGR. Op deze site kunt u ook controleren dat Reas Reizen is aangesloten bij de SGR.