Ja, dat mag. U moet medicijnen of dieetsupplementen wel apart aanbieden bij de handbagage controle. U hoeft dit niet in een doorzichtige zak te vervoeren en er geldt geen beperking op de hoeveelheid, mits deze binnen de toegestane handbagage vrijdom valt. Neem een Engelse versie van het recept van uw medicijnen mee voor het geval douane- en veiligheidsbeambten vragen stellen over uw medicijnen of injectienaalden. U hoeft uw medicijnen niet vooraf aan te melden. Wij adviseren u wel om een medisch paspoort mee te nemen. Deze is verkrijgbaar bij uw apotheek.

Als één van de reizigers een rolstoel mee wilt nemen, dan is het noodzakelijk dit bij boeking door te geven. Zorg ervoor dat u alle afmetingen (lengte x breedte x hoogte) en het gewicht van de rolstoel bij de hand heeft als u de rolstoel aanmeldt. Begeleiding vanaf de incheckbalie naar de gate kunt u ook via ons aanvragen. Voor begeleiding vanaf uw auto naar de incheckbalie kunt u zelf contact opnemen met Schiphol. Wij raden u wel aan tijdig in te checken. Houd er rekening mee dat niet elke accommodatie geschikt is voor mindervaliden.

Er bestaat helaas geen mogelijkheid meer om overwinteringsbagage mee te nemen. Wel kunt u in de meeste gevallen extra bagage bijboeken tegen betaling.

Indien beschikbaar kunt u direct bij de reservering op onze website stoelen in de comfort class of premium comfort class boeken. Indien de reservering is gemaakt, kunt u contact met ons opnemen om uw vliegtuigstoelen op een later moment te upgraden indien mogelijk.

Over het algemeen kunt u vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. U kunt inchecken met het reserveringsnummer van de reisorganisatie of de airline. Deze kunt u in de meeste gevallen terug vinden op uw factuur.

Bij sommige airlines is het mogelijk om een stoelreservering te plaatsen. In de meeste gevallen is dit tegen betaling. Een stoelreservering kan over het algemeen vanaf zes weken vóór vertrek via de website van de airline geregeld worden. U kunt dit zelf regelen op de site van de luchtvaartmaatschappij. Als dat niet lukt, helpen wij u graag!

Via diverse aanbieders kunnen wij een parkeerplaats voor u reserveren. U kunt voor beschikbaarheid en prijzen het beste contact met ons opnemen.

De transfer van de luchthaven naar uw accommodatie en aan het einde van uw vakantie weer terug, is inbegrepen, tenzij anders vermeld. U wordt dan opgehaald op de luchthaven door de reisleiding of onze plaatselijke agent en ook weer terugbracht naar de luchthaven. Bij accommodaties waarbij de autohuur inclusief is, is geen transfer inbegrepen. Bij stedenreizen, reizen naar de Verenigde Staten en reizen van De Jong Intra is de transfer nooit inbegrepen. Ook geldt dit voor reizen met Floow Travel naar Spanje.

In de meeste gevallen is uitsluitend handbagage inbegrepen. Bij de meeste airlines mag deze maximaal 10 kilo wegen. Ruimbagage kunt u in veel gevallen direct in de reservering bijboeken. Mocht dit niet lukken, neem dan contact met ons op. Een enkele keer zal de bagage direct bij de airline moeten worden bijgeboekt.